Kenapa Aku Balik Awal

1. Hujan lebat di luar. Kain baju aku nak angkat<----- Aku ade jemur baju ke????

2. Rindu akan bantal serta tilam-tilaman. Bantal ku sering berkata "Kau jangan sombong ngan aku. Nanti kau tidur tidak lena". Begitu Juga tilam aku berkata.

3. Sudah sekian lama aku tidak merasai mentari senja. Keluar kerja pukul 530 adalah idaman hati ini. Asyik-asyik keluar pejabat mesti bulan je yang aku nampak.

Jadi ini adalah jawapan aku kepada en. bos kalau dia tanya aku kenapa aku balik awal. Kena sediakan nanti dia mesti tanya.

Ada apa-apa cadangan dari kamu kamu kamu semua.....????

24 comments:

patungcendana said...

pukul 5.30 hari jumaat...20.02.09...takkan muncul lagi...hehehe

patungcendana said...

eh...mana ada...tahun 2009 ada lagi ke tahun depan...

F A R Y N said...

ko kata je camni,bini saya menanti dgn penuh sabar di rumah...hahaha

sutera putih said...

sy ada cadangan,,,
hehe,,,
cakap jer,,,
'suka suki nak balik awal',,
haha,,,

ab geldofg said...

nampak bulan kita ok lah tu...jgn kuar2 nmpak dacing

Y E R N ain said...

buat2 sakit..
mesti seharian ko dpt cuti..
vv pakar..

LifeSaver said...

sy cdg kan jwpn nya

"sbb sy MALAS nak wat keje...lalalala.."

Dato Paduka Masri said...

patung- hahahahaha... sy ni suka sangat blik awl... hahahhahaha

faryn- dah bos aku tu beri aku rumah... mesti die tau aku ade bini ke tak... tp klu makwe die xtau la aku ade ke tak...

sutera- xnak ah.. nti die balas suka suki ar nak bayar gaji awak berapa.... payah nak demand t...

ab- dacing??? hehehehehehee???

yernain- hahahahahaa... buat2 muka manja la... hahahahaha

lifesaver- o... suruh dato join kelab lifesaver la tu... KELAB PEMALAS.... lalalalalala

jumapx said...

kadang2...perlu untuk kita memberi ruang dan waktu utk diri sendiri...

balik awal adalah salah satunya...he3

nota.kematian said...

haha.

cakap saja hari ini mau pulang awal,
rasa malas malas.


p/s
uit.
hati hati, nanti kena buang kerja wooo...

sekarang kan trend peberhentian pekerja.
hehehe

patungcendana said...

re: ma?...hehehe...aku takde pulak red kebaya...yang warna gold aku adalah...kau kena cari payung yang match dengan baju tu untuk aku...pastu kena cari handbag....kasut....hehehe

rose emely said...

aku jua terjebak sindrom balek awal akhir-akhir ini. ntah kenape dgn tiba2 saja smangat duduk di rumah sgt menebal di kala ini.

* adakah sesuatu bakal berlaku?
ngeeeee...

n.a.n.a said...

ckp ngan bosh kena senggugut..
ehhehhhhhh...
=p

~d!b@~ said...

mintak keje kat tempat akak..

siap je keje balik,
bos ade ke xde bkn hal kite..
tiap2 ari akak balik 4.30 kalo kul 5 uii dah lmbt sgt tu kire tahap rajin terlampau tu kalo balik kul 5! ~lalalala

bestkan? kan? kan? :P

*mode nak buat dato jeles+bertambah tensi haha!*

Namaku Min said...

Balik lambat dapat o.t tak? Takpe.. keje kuat2 mase muda2.. :p

Naz said...

sebab yg laen ialah... asyik bos jer balik awal... saya pun nak jugak sekali sekala.

Dato Paduka Masri said...

jumapx- betul la tu... ruang kehidupan yang sunyi sepi...

nota.kematian- tu la pasal....

patung- wau... byk nye ma.... ni mcm dh nak suh buat hantaran je....

lalalalalalalalala

rose emely- ye.... klu ko xresign ko akan di resign kan...

nana- ceh.... aku laki.... hahahahahahaha....

kakdiba- ceh saje je kan akak.... usah akak cari adik akak si vv tu.... die langsung xingat akak dah... hahahahahahaha...

namakumin- manade... bos kedekut duit....

naz- manade bos balik kul 7 paling awl....

Naz said...

ye ker... tu mungkin bos kecik kot? kalo bos besau silap2 x pergi opis langsung...

tengku_fir21 said...

ader2..
snnati ko jawab saya nk ge klinik cirit--birit....

patungcendana said...

re:...amboi kau...dah pasang angan2...hehehe...keje dulu anakku...hahahaha

sutera putih said...

Alamak...
cadanganku tak diterima lah plak,,,
huhu...
nak nangis lah gini,,,
huhuhu,,,,

~d!b@~ said...

eh? ape kena mgena vv dalam ini citer?

waahhh mushkil nih.. adakah seseorang merindui vv? ~lalalallalala

eliza said...

tahniah perajin...hehe

Dato Paduka Masri said...

naz- tu bos besar la tu....

tengku_fir21- ok... thanks...

patung- ala rileks a ma.... hahahahahaha

suteraputih- alamak jgn nangis kat cni.... pi nangis kat toilet....

kakdiba- sebelum bc komen kak diba... dato pgi bc entri akak yg akak rindukan c vv kan....??? heheehehe.... xelok salah sangka ngan org....