Diskriminasi Kaum

Perkauman. Aku paling benci bila di tambah pula dengan Hirarki. Memang menindas secara lansung bagi aku.

Namun persoalannya wujud adakah dengan memulaukan Penkid, Mak nyah, Lesbo dan Gay adalah perkauman juga. Sedangkan mereka adalah kaum lelaki dan wanita yang songsang.

Fikir-fikirkanlah. Stop Racist!!!! Start To Unite!!!!!

Sekian Terima Kasih.

25 comments:

~d!b@~ said...

heeeeeeee

bagus arr.. idea utk entry ni dtg dari akak ye?

bangga tul akak rase.. lalalalallaa

diskriminasi tu biase laa kitekan manusia huhu
tepuk dada, jgn kuat2 nnt sakit hehe tnye la hati masing2 ngeee

kalo tamau dilayan buruk, jgn layan org lain dgn buruk eh? betul x dato? :P

miezi said...

it's more like prejudice, no?
yup, live life with no prejudice :)
(asalkan tak nyusahkan kita sudah la ek)

Dato Paduka Masri said...

kakdiba- hm.... betul...2x..... akan tetapi some of manusia mmg mcm ni...

miezi- betul gak tu... befikir2 la kita... hahahahahaha...

patungcendana said...

kalau peribadi dia orang baik...ok je...

aku pun ada kawan yang gay masa aku study dulu...dan dia sangat baik hati...cuma orang2 yang so-called straight je yang dengki kan dia...

diskriminasi tak cool la...cuba kalau kaum keluarga kita yang di diskriminasikan...

chi am said...

oke kao sekarang golongan mana? haaa

Dato Paduka Masri said...

patung- kalau kaum keluarga aku di diskriminasikan tau la aku mcm mana nak buat t.... askar2 upahan yg jg mak aku ade just tgu jeneral blik n bg arahan je.... ko kenal kan jeneral tu....

lalalalalalalala....

Dato Paduka Masri said...

chiam- aku golongan straight... tidak tercatat seperti diatas....

butterflytwinlove said...

pada aku sepatutnya semua golongan di layan sama rata tanpa prejudis+diskriminasi..

xbole nak nafikn hak mereka sbg manusia dgn judge mereka berdasarkan golongan mereka..

Dato Paduka Masri said...

butterflytwinlove- tul gak apa ko katakan.... tu la manusia ni sukar di duga... kan... mcm keadaan cuaca skarang la....

mrblind said...

gila..nabi tak mengaku umat weh..

Dato Paduka Masri said...

mrblind- mmg bukan umat die... tp slh ke klu kita just bekawan ngan dorang... bukan buat pun... sebab dia pun sama mcm ko... ada hati dan perasaaan... tul x???? <---- aku bukan songsang k....

patungcendana said...

jenaral yang cool habis tu...aku kenal...aku kenal...

re:..cool kan gambar2 tu...aku selang sehari macam tu...kau?

Dato Paduka Masri said...

patung- hahahhaahahahaha.... klu dia bg perintah je mesti askar2 dia terus tunduk.... mengikut perintah...

Namaku Min said...

sy kawan semua..pengkid ke, les ke..manusia gak kan.. ape yg diorang buat yg tak betul or yg betul.. itu antara dia dgn tuhan.. tapi, tak bestla kalau ada diskriminasi pd diorang..

Dato Paduka Masri said...

namakumin- owh aku lupa sebut tomboi... ko tomboi kan??/ lalalalalalalalalalala

F A R Y N said...

masri,aku tak suka ko...
sbb smlm ko kasi aku teh o ais tak taruk limau...


hahahahaa

aishah_conteng_je said...

kenapakah kakak ku yg gedik tu dikatakan tomboy???konpius..

Dato Paduka Masri said...

faryn-ok... xpe t aku bg limau je... lalallaalalala....

aishah- o... akak ko tu gedik eh... bukan tomboi... minta maap la klu mcm tu... cik min sy mintak maaf ikhlas.....

patungcendana said...

jom kita sama2 ber selang sehari...sure super saiko dan super cool...hehehe

nota.kematian said...

no comment.

*muka serius.

Dato Paduka Masri said...

patung- ayuh....!!!!

notakematian- ok aku buat muka macho.... sambil senyum2....

one love said...

me? not a racist!

but life wont be fun without one :)

Dato Paduka Masri said...

kanurul@kakMelur- One?????

vidadarisakura said...

aku gay.


jadi?
macam?



lalalala

Dato Paduka Masri said...

vida- ko mmg di diskriminasi sdh.... lama sdh... lalalalalala....