Situasi dan Kata Hati

Situasi: Dekat tol. Dah bayar tol kat awek tol dan aku pun cakap terima kasih. Dia hanya cakap "hm............."
Kata Hati: Ko ingat aku nak sangat ngorat ko ke. Cakap la sama-sama ke... apa ke....

Situasi: Kat pasar malam. Ade mat bangladesi tepijak kaki aku. Pastu blah ngan muka tak bersalah beliau.
Kata Hati: Babi ko.. Dah pijak kaki aku tak minta maaf ko ni memang nak kena ni...

Situasi: Kat sebuah pasaraya yang nobita amat takuti. Tengah baris nak bayar ada orang potong barisan.
Kata Hati: Ni mesti pembangkang ni tak ikut barisan ni..

Situasi: Kat bukit bintang depan maybank. Salu orang ramai kat tempat budak-budak membuat tarian tekejut-kejut(sapel). Orang lalu pun kena buat lencongan.
Kata Hati: ah.... apahal plak budak-budak ni macam star sangat ni sampai aku nak lalu pun kena buat lencongan jauh ni....

Situasi: Kat kedai baju. Tengah carik baju. Tiba-tiba orang datang dan tanye kite "boleh saya bantu encik"
Kata Hati: biar la aku carik sendiri dulu... Kang aku dah jumpe baju tu ko plak macam tak nak layan aku... memtang-mentang aku ni selekeh.....

Situasi: Aku pakai baju yang agak selekeh. Ngan topi aku. Lepas tu orang tengok aku tak puas hati.
Kata Hati: ko pehal....??? tak penah tengok orang pakai macam ni ke.... hah... bukan aku takde duit cuma aku suka pakaian macam ni.. Baru cool....

19 comments:

razor said...

kadang2 ada gak dalam hati mcm tu. tapi muka maintain coolnesss.

miezi said...

it's typical kan org suka judge dr apa yg kita pakai. Bosan. Erk

Miss Izah Mohamed said...

hahaha cam2 laa...

patungcendana said...

kata minda...hantar je dia orang tu semua ke palestin...habis cerita

kata hati...pandai kau berlakun...hehehe

niena kierana said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Dato Paduka Masri said...

razor - memang la cool...

miezi- haah... aku benci situasi tu...

miss izah- kan... kan... kan...

patungcendana- memang elakon kot...

niena- jangan bah ko cakap semua tu... biarlah rahsia bah....

ab geldofg said...

truk juga pgolakan jiwa ko ye....mcm atan juga hahahahha

ifahruzzaman said...

alahai dato...

kita duk dlm dunia bkn sorg2.
mcm2 jenis org ada.dh la bejenis pastu mcm2 kerenah plak.haduiiih!!

aku xselalu gne kata hati...

tp aku slalu ckp cm ni kalau jumpe situasi2 cmtu...'ni mesti manusia bangsat ni.

pastu aku gelak sorg2...hahahahhaah
kalu pendam2 sakit otak plak~

Lumut Pagi said...

owh...aku paling xsuke situasi yg kn kat ko yg last tu...aku penah kena juge..ade masalah ke die dgn ape cr kite...yeww...
seb bek aku buleh bersabar dan memberi senyum manis lagi...klu tak...xsabar aku nk je maki rasanya...
tp, kena sabar, kan?
pandai...senyum ckit..:)

vidadarisakura said...

situasi:projek yang ditunggu tiba2 kensel.

katahati:bangang!penat jak aku redi2 maw sapot projek tu.

hahaha

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

pakai baju pagoda jeeee...kepala agung sendiri punya beb...lantak apa org nak kata..

miss juju said...

boleh ar pilih manuskrip yg sesuai..nanty aku tolong calonkan wat drama pendek

*i.am.me.for.myself* said...

mentaliti orang yang perangai macam2 haram..

cool je laa..

one love said...

semua tu buat life jadi lebih exciting!

awek tol tu penat wo nak jawab semua org..
dari pagi sampai ke malam dia kerja!
maapkan dia :)

mat bangla tu mungkin ingat dia pijak batu kot!
hehehhe

yg potong barisan tu, memang agak sengal! atau maybe anak dia, dia tinggalkan dalam kereta. ha, who knows?

buat lencongan? kasi u chance to jalan2!

org tanya kat kedai baju, sebab dia risau kita tercari2. kalau tak jumpa karang, kita marah, pastu kita ngadu kat bos dia, pastu dia kena berenti.. kesian..

and last sekali, deme kagum sebenarnya tu!

hehehehehhehheaahha :p

MOHD. ADHA MOHD. ZAIN said...

salam.. jemput add my blog : www.myadha.com

BudAk hijAu said...

tah pape!! xkuasa i nk lyn...

haih!!

LifeSaver said...

situasi: menayang2 muka di depan jejaka hensem. Dia wat xtau & blah begitu saje~

kata hati: ala!!mcm hensem sgt!!aku pon x ingin!!! (x ingin sbb xdpt-kalo dapat sure aku senyum lebar lps ni)

hahaha!

aKu..DiA...kAmU said...

Lain kali jgn cakap dalam hati..lepas saja! Baru cool!

Dato Paduka Masri said...

ab- memang ah... macam mana bergolaknya palestin... begitu juga bergolak nya jiwa ini....

ifah- memang betul... kalau member aku die mesti cakap macam ni "kalau nak hidup senang tinggal je kat hutan... semua peraturan sendiri..." betul tak cakap die...

Lumut pagi- memang la... die tak tau... aku diluar waktu bekerja aku memang agak slekeh... tapi bila die jumpe aku masa aku berkerja... die sure tekejut nye la....

vida- rilek ko.... akan jadi juga ni... ko sabar eyh... dalam rancangan sudah ni....

akupentoi- memang betul apa yang saudara keutarakan tu....

missjuju- boleh aje... hehehe... ko nak aku belakon pun boleh.... just kontek me ok....

onelove/ciknurul-memang ar... deme kagum sebab deme semat dari aku... hahahahahaha....

mohd adha- ok aku add nti ar...

budakhijau- hehehehe.... xnak layan xpe... biar aku layan persaan ini sediri.... "malam2 aku sendiri....." nicky astria...

lifesaver- hahahaha... sama je ngan aku... hahahahaha....

akudiakamu- cool..... memang cool kalau lepas aku cakap guna mulut dorang bagi aku sedas dua penangan... hahahahaha....