Jadual aktiviti untuk hari minggu@ahad yang best dan menggembirakan

Pagi ni agak jam kat Lebuhraya NKVE... Walaupun aku jalan agak awal... Biasa bagi aku.. But mengantuk la... Semalam Penuh dengan aktiviti-aktiviti yang aku anggap bisa mengisi masa aku dan memang aku nak buat sebab aku nak...

Pagi: Pada blah pagi aku bangun seawal jam 745pagi sebab aku ada aktiviti. Aku nak pegi melawat rumah anak yatim. Pasal Rumah anak Yatim ni nanti aku post report kat sini. Sebab banyak sangat aku nak cakap kan. Nak letak gambar lagi. Anyway aku memang enjoy di temani oleh sorang blogger gak... Nama dia NoName... hehehehe... Nak nama betu mintak kat dia...

Tengah Hari: Lepas je dari rumah anak yatim aku pegi ke Jusco Bukit Tinggi. Chill kat sana. Nak tengok wayang sebenarnya. Tengok cite "Maut". Seram aku. Terasa insaf aku jadi nya. Masuk kul 145petang kuar kul 315petang. Agak kecewa ngan keadaan pawagan TGV ni. Ada lak wayang dah mula 10 minit lampu tak padam lagi sakit hati la kalau macam ni... Dah tu, orang sebelah aku plak asyik buat bising yang mengganggu konsentrasi ku...

Petang: Selesai tengok wayang aku tengok harpe aku ada miskol. 1 miskol dari insan yang amat di kenali. Amat lama tak di jumpai. Aku kol balik n di tanye aku. "Wei ko katne??? Jadi tak datang ni..." Aku telupa aku janji nak datang gig kat ampang... Aku rush menuju ofis ambil barang sikit then aku balik umah siapkan pakaian. tapi dalam kelam kabut tu sempat aku meluangkan masa aku untuk menolong memasang kipas di bilik member aku. Mau setengah jam gak la. Aku Tengok jam kat harpe dah tunjuk kul 435 petang. Aduh.... Aku pandu keta menuju tempat yang telah di janji kan sebab member aku sorang lagi tu dah lama sampai...

Malam: Selesai je member aku perform dengan band die, kami berdua pun pegi ke pudu. Sebab die nak ke Melaka jugak malam tu. jam kat tangan dah tunjuk kul 913 malam. Pegi kat kaunter transnasional dah habis tiket. So, member aku amik teksi. Jadi sementara menunggu kami melepakan diri sambil berbincang mengenai kisah-kisah kami. Secret ni....

..............................................................

Sampai je kat umah aku pun terus tido je. Sedap dapat tido. Tak sangka jadual hari ahad aku penuh dan aku kena ulang alik KL - Klang - KL - Klang.... Penat siot... Sape rela nak urut badan aku... Aku bagi die sepuluh henget...

p/s: Wei repot ko belum siap lagikan. So apa kata ko siapkan cepat n ko buat claim cepat. Kan nanti ko boleh bersenang lenang. <----------------------Kata-kata semangat kat hati aku sebab raya cina cuti seminggu... Hehehehehe...

8 comments:

one love said...

:)

best!!!
nanti cerita okay :)

ab geldofg said...

wah2 ada unsur2 rmantik nmpak :)

Dato Paduka Masri said...

one love - hehehehe... memang best... nti i buat lagi... nak join...

ab - unsur2 romantika??? xfaham....

aKu..DiA...kAmU said...

Aku pun nak gi gak tgk wayang citer maut kat bukit raja aritu! Kul 1.45 gak ler...sekali member aku cancel daa...

Dato Paduka Masri said...

hahahahaha... best... ko tak roger aku... klu tak aku banje ko....

vidadarisakura said...

punya bidak cinema bukit tinggi..
selalu lambat tutup lampu..
ari tu lagi sala wayang dia pasang..
gila..
kin panas..
hee

Dato Paduka Masri said...

hahahahaha... tu la... tmpt ok dah ni... kuar rumah ja sdh nmpk jusco tu... tp mmg kurang la serbis dia ni...

simpleteen said...

ala.sepuloh hengget tuk urut tak cukup...tambah2...