PROJEK ANAK YATIM BERSAMA BLOGGERS Part 2: The Return of Jedi

Laporan

Tarikh: 18 January 2009
Tempat: Rumah anak yatim dan miskin Al-Munirah, Lot 15772, Jalan Johan Setia, Off
Jalan Langat , 41200 Klang, Selangor Darul Ehsan.
Masa: 11pagi - 1petang

Seperti yang aku katakan dulu aku nak pegi rumah anak yatim dan aku dah sempurnakan niat aku tu. Aku pegi ngan seorang blogger ni. Kami berdua je. Dan bila aku datang kesana aku agak terkejut sebab keadaan sebenar rumah anak yatim ini tidak lah seperti yang di rencanakan di link yang aku suh korang tengok tu. Memang tempat die indah sekali.



Yang duduk tu ialah ustat Mohammad. Salah seorang insan mulia yang membantu untuk menguruskan tempat ini. Yang berdiri ni pula ialah Tuan Haji Abd. Rahman kalau tak silap aku. Dan dia ni datang buat makan-makan sikit kat sana. Secara kebetulan ni.


Budak-budak kat Rumah anak yatim ni terdiri dari umur dari 7 tahun sampai ke umur 17 tahun.



Untuk makluman bloggers yang lain. Rumah anak yatim ni sebenarnya memerlukan bantuan kewangan sebab mereka memerlukan beberapa fasiliti yang hendak di bina. Akan tetapi, mereka juga tidak menolak jika kita hendak menderma kan makanan dan pakaian.

Kapasiti rumah anak yatim ni tidaklah ramai sangat... Hanya memuatkan seramai 50 orang sahaja. Dan anak-anak disini semua nya datang dari seluruh malaysia.

p/s: Sorry lambat cerita pasal rumah anak yatim yang aku pegi ni. Dan rumah ni lebih kepada asrama yang memberikan pendidikan di luar waktu sekolah mereka. So, aku akan melawat untuk kali kedua. Tarikh, masa dan tempat akan di update dari masa ke semasa. So, keep in touch...<--- Ayat macam nak mengorat je....

14 comments:

ab geldofg said...

hti mu sngguh mulia bro

Dato Paduka Masri said...

ab - ko pun boleh gak.....

.::c!kzUrA::. said...

wah...cam best jer...
kalu lenkali zura nk follow bleh ke?hehe...tringin gak nk mlwt diorg tu..

Dato Paduka Masri said...

cikzura - di alu-alukan kalau nak join... apa hal i update k....

one love said...

great!!!

Dato Paduka Masri said...

cik nurul - thanks... nextime nak join ke????

razor said...

gi yg dekat2 dengan aku yang takde transport ni bole tak dato?

contohnya rumah anak yatim darul kifayah, batu 5 jalan ipoh!

harap di consider kan.

~sumpah tak ngorat. hehe

Dato Paduka Masri said...

ok.... aku google kan dulu eyh... mana tau boleh di jadikan kenyataan impian ko ni...

BudAk hijAu said...

tahniah bro!
if ak pegi lg,sy nk ikot!
aritu sy kje..huhuhu..

.::c!kzUrA::. said...

orait..nnt roger2lah k..
tp zura takde transport ler..

Dato Paduka Masri said...

budakhijau- ok ... nti saya update....

cikzura- takpe boleh di usahakan... di mana ada kemahuan disitu ada jalan....

LifeSaver said...

erm..sweet~ kalo diizinkan..mau jgk join~

Dato Paduka Masri said...

boleh... join je... sebab 2nd dah rancang nak pegi on mac..... then perlukan peserta yang nak pegi ni...

LifeSaver said...

on march???where??march ada agenda la plak..adusss~melepas!