Berani Razor tag Aku........

Sememangnya aku tak penah di tag oleh sapa-sapa... Dan aku jugak tidak pernah mentag sesiapa...

Oleh kerana ni adalah tag pertama selama aku suka bergurau senda di laman ini aku akn menjawab nya dengan penuh iktizam sambil mendengar lagu dari blog cik Lifesaver. Aku telah di tag oleh saudara razor. Nanti aku paksa ko makan limau dalam kete aku...
Okay, here’s the rule: Use Google Image to search the answers to the questions below. Then you must choose a picture in the first page of results (aku ngelat gak kadang2), and post it as your answer.

After that tag 7 people.

– the age of next birthday –


Keira knightley: Umo kami sama... Dan muka kami sesuai jika nak di katakan berjodoh. Wow...

– place i’d like to travel –


Sipadan. Best gile. Korang akan rasa heaven beb....

– a favourite place –

Pantai kat Labuan best. Memang best aku balik je sana misti lepak pantai.

– a favourite food –


NASI GORENG KAMPUNG

Bahan-Bahan:
4 cawan nasi sejuk [hancurkan]

secawan udang hidup
2 biji telur ayam [pukul sikit]
sawi hijau
kobis bulat [potong kecil]

minyak untuk menumis
Garam secukup rasa

bahan tumbuk
2 biji bawang putih
2 biji bawang merah
6 biji cili padi

3 biji cili merah
segenggam udang kering
1 inci belacan

Cara:
1. Panaskan minyak dan tumiskan bahan tumbuk sehingga naik baunya.

2. Masukkan kobis dan sayuran lain. Kacau sehingga sedikit layu.
3. Masukkan telur dan biarkan agak keras sebentar baru dihancurkan
4. Masukkan nasi, dan garam. Kacau sehingga masak.
5. Hidangkan bersama daun bawang, bawang goreng dan keropok goreng.

– a favourite thing –

Musik adalah segalanya.... "Soul shakedown party tonite"<-- dengar kat Cik Nurul punye blog sambil goyang badan.

– nickname i had –

Korang carik nama samaran aku dalam ni. Sape dapat aku bagi limau man da rin.

– a favourite color –


Merah itu cinta.

– college major –

Tak yah la aku bagi tau kan...

– name of my love –

Sebab aku takde awek jadi aku letak pic ni boleh la kan...

– a hobby –

Goreng gitar la. Walaupun aku tak terer tapi aku suka ngan musik buat aku suka main gitar dengan selamba sambil nyanyi sesumbang mungkin.

– a bad habit –

Smoking.........

– my wish list –

Aku nak sangat belikan umah besar macam ni tuk mak. Aku nak senang kan hidup mak. Mak susah payah hantar aku blajar jauh-jauh. Kawan-kawan doakan aku bejaya k.....

Ok aku dah siap. Aku nak tag beberapa manusia yg ada dalam follower aku antara nya ialah:
  1. Cik Noname
  2. Cik izah
  3. Cikzura
  4. Lifesaver
  5. Patung cendana
  6. Purple pish
  7. Syalia
p/s: dah korang jangan nak tag-tag aku lagi. Penat gile beb. Razor sume awek yang aku tag. Amacam.

11 comments:

razor said...

ko mengambil masa selama 17 jam nak siap, tapi aku hargai ketulusan ko.

nanti aku cium ko!

nyway, pasal nick ko tu aku mmg x nak cari sbb hadiah ko limau.

gua tak merlimau beb!

lallaallala

Dato Paduka Masri said...

hahahahahaha..... ade hadiah dari ko tak....

Miss Izah Mohamed said...

thnx coz sudi tag sayep.. esok2 laa i publish kn.. hehe

niena kierana said...

wahhh aku d lupa ah.. gini la... :P

Dato Paduka Masri said...

miss izah- hehehehe... saya tgu.... sy tagih....

niena- rilek ko nanti aku suh kawan ku tag ko ah....

patungcendana said...

alamak...tag yang sebelum ni pun belum buat...huhuu...aku buat masa cuti chinese new year ok.

Dato Paduka Masri said...

patung cendana- ok... tapi aku tagih tau... hahahahaha...

LifeSaver said...

oho???dato!!cucu dato ni pon kena tag ke???uhu~ seram2 sejuk bila membaca nama ku...

p/s:sshnya nak cari nama 2..pkai kanta besar pon x nmpk :P

Dato Paduka Masri said...

hahahahaha... cepat jawab2

LifeSaver said...

nnt sy jawab ye dato'!

niena kierana said...

wahaha nada wah..main2 ku sj.. mals tah ku..buat payah sj tu karang mun ko tag aku..wahahah