Ke Sana Ke Sini.

Pagi lagi aku sudah kena masuk 'site'. Mencari pekerja berasal dari indonesia dan berbangsa jawa. Aku jumpa dan aku mengajak dia naik ke kereta untuk membantu aku mengukur kelebaran serta kepanjangan jalan raya di 'site' yang satu lagi, yang sudah siap dan hanya menunggu 'CPC Inspection'.

Aku dan pekerja aku mengukur dalam keadaan panas terik. Semakin lama semakin terik. Peluh menitis dari kepala singgah di hidung dan seterusnya singgah ke bibir dan jatuh ke tanah juga. Aku agak bernasib baik mengenakan baju t bekolar. Tak lah rasa janggal sangat untuk masuk ofis semula. Tapi memang panas hari ini. Aku syak ini la namanya pemanasan global ataupun kemarahan hati bumi kepada manusia.

Selesai pada pukul 12 tengah hari. Aku kena pergi ke kota kemuning. Pergi ambil Borang 'PDC 8' dari konsultant. Sebab esok ada 'CPC Inspection'. Korang tau ke kota kemuning kat mana? Maka aku pun sesat bersama-sama pekerja aku. Nak tanya dia, nanti dia mesti jawab "Ngak tau bos...".

Aku balik ofis. Di ofis aku rehatkan badan serta kaki. Sebab pukul 3 petang ada meeting lagi. Penuh jadual aku hari ini. Sakit gak kepala memikirkan nya.

Ke sana ke sini. Kulit aku dah kena sun burn.

Seronok ke keje aku?

26 comments:

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

baru la real bro...hasil titik peluh..

A a D i I ? said...

seronok tak seronok blkg cter.
yg penting ikhlas!

tetiba aku menjadik sgt skima.. lalala~

Dato Paduka Masri said...

pentoi - tu lah.... titik peluh yang mengalir ke bumi.... dari bumi kita datang kepadanya juga kita kembali...



aadil - ko bukan memang skima jawapan ke????

mrblind said...

lelaki hitam baru macho..hahaha

kay said...

pergh..peluh meleleh dari dahi jatuh ke tanah tu..ni betul2 hasil titik peluh ni..

aku kerja dalam air-cond tiap2 hari..lalala..

sharamli said...

cam s0n0k je...hu3..

~d!b@~ said...

owhhh

kalo de aweks teman msti serunuk haha!

sun burn? sian nyeh..

xpe nak kumpul duit utk hal2 gembirakan? lalalalalala

This is Mine said...

perit yang dilalui akan membuahkan hasil juga nnti....

& pada masa itu, kau berbangga dengan diri sendiri kerna kau berjaya menempuhi perit jerih yang mendatang...

*ak tau ayat ak skema.... jgn komplen pape.. haha~

(^_^)

jude said...

banyak senyum kurangla penat..

patungcendana said...

kalau seronok tak dipanggil kerja la pulak anakku...hehehe...:-)

senyum2 selalu ok...

Dato Paduka Masri said...

mrblind - hitam eyh... tapi aku bukan lelaki yg hitam... so secara automatik aku tak macho.....



kay - air-cond pun kadang2 bepeluh gak bro....




sharamli - cuba dulu baru tau seronok ke tak.....




kakdiba - ini kes lain dah ni kak......





farah - skema seyes....




kakjude - nti org cakap gila bila masa senyum sorang2.....



ma.patung - keje ada yg seronok ma.....

Y E R N ain said...

x cukup timur, indon pn ko mau ah.

bagus.

miahahah!

Dato Paduka Masri said...

yernain - ceh... ini atas dasar kerja x di ambil kira.....

aloy_paradoks said...

kalau lu tanye gua, gua mesti cakap tak seronok. sbb gua mmg tak suka kerja.. tambah2 lagi kene panas ni. turun KL siang2 pun fikir banyak kali.

Dato Paduka Masri said...

aloy - ini menandakan ko ni putera lilin.... hahahahahahaahahahahaha....

j4l4k said...

Panasnya dibakar mentari kulit hangus menjadi gelap wajah yang ceria sudah berkerut begitulah hakikatnya...

mira zin said...

dato,lain kali pakai sunscreen spf 47!

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

kesiannya...

tapi hasil titik peluh sendiri baru puas hati kan bro???

F A R Y N said...

tengku dah gelap eh?
pakai la fair n luvly...hoohohoh

Monkey D Luffy said...

seronok! aku suka

Qaseh.Darwisy said...

baru kerja namanya...

aku tgh cari contractor G7 Class A untuk project condo..contact aku.

en.Adam said...

seronok...
keje kau banyak melancong bro..
hahaha..
takdelah mati otak kalau asyik duk dalm
opis ekon je..(ekon juga penyebab globl warming)

patungcendana said...

selamat malam anakku...:-)

aloy_paradoks said...

tak tau la putera lilin ke ape, tapi cuaca skang ni makin panas beb.

a.b geldofg said...

aku pernah hdup dlm dunia yg tsgt kesejukkan....masa itu baru aku sedar..bhwa panas tu syurga..bagi kesejukkan

Dato Paduka Masri said...

j4l4k - puitis sungguh bahasa.... mcm jiwang je....



mira - apa tu.... leh caye ke???




gadis KSB - memang la..... puas untuk di belanjakan...



faryn - fair n luvly buat tengku bejerawat....




monkey d luffy - sronok meh???? bagus la ko suka....





Qaseh - hahahahahahaha... penat gile.... mcm mn nk kontek....




en.Adam - tu la hal....





patung - slmt tengah hari ma....




aloy - global warming....





ab - wow.... mmg aku pun penah mcm tu... kedua2 aku dah rasa....