Perlumbaan Dalam Dunia



Hidup di dunia ini bagai satu perlumbaan
ada yang memang ada yang kalah
yang kalah kan tenggelam di dalam jurang sengsara
yang menang pula menjadi raja

tak kira mengira cara apa
berlari dan berlari terus berlari

ternyata dan jelas yang lebih kuat kan menang
yang lemah pula kan terciciran
hadiah pada yang menang ialah ikhlas dan kehormatan
walau ini hanyalah hayalan

apa saja yang di kejar kejarkan
ini paling harus dia mengerti
jangan sampai sesay haluan nanti

memang benar diri kita mesti menang
tapi apa yang di pertarungkan
jangan sampai menyesal kemudian hari

hasrat semua manusia tiada banyak bezanya
semuanya ingin menang saja
tak kira terpijak kaki lawannya tak kira
kerana dihati kiri masih ada


*sedap gila lagu ni. Terutama yang Republic Of Brickfield Duet ngan papa Rock ni.

21 comments:

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

yey. first.

miss juju said...

hmm.. aku ngat yang 1st td.. nom 2 pun kira ok ar

vidadarisakura said...

ko bajet sora ko macam ramli sarip kan?!

mintapuji.
mentang2 sakit suara.cis.


eh lupa.
aku boikot ko.lallaalla

F A R Y N said...

jom main kejar2...haahha

LifeSaver said...

jom lumba!kita jumpa di track!!haha

Naz said...

lagu lumba2 ya.. lirik dan melodi sempoi... masuk dng suara papa rock semalaya. mcm rentak reggae pun ada..

sayanghasni @ yus said...

laki aku minat giler kat papa nie...

patungcendana said...

huh...macam fast and furious...hehe

aloy_paradoks said...

lu layan la konsert reunion sweet charity kat stadium negara,,,, rosli mohalim main gempak beb..

melon. said...

2 taun lepas aku gila gian dengan lagu ni.memang suara aru hot kira hot la.papa rock+papa raggae.

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

aku dh upload gambar aku. tak kira la kalau ko ckp mcm macik2 pon. aku tak pedulik. hahaha

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

kau mmg stok dengki tahap cipan betul ngn aku kan, masri!!

ish2. kau nangis. woi2, big boys dont cry la sangaaaaaattttt!!!~

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

dan lagi satu

aku rsa kau lagi tua dari aku, kan? perasan. kau lagi tua, sbb kau tak dpt bezakan warna baju aku. aku pkai merah dikatakan oren. ish ish iiissshhh. pakcik masri nih

BudAk hijAu said...

ingtkn ko berlumba haram td.cis!

en.Adam said...

yup bro.
suara aru dan ramli sarip digandingkan memang p0ower
ditambah lagi dengan runut bunyi yang catchy..aku gemar!
lirik nye juga gagah dan punyai maksud...

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

ko memang penyedut hampagas la, masri!!! hampeh!!! Hahahaahahaha

~d!b@~ said...

waahhhh sunyi sepi..

bz tul..
xpe la, kerja keras kumpul duit ek :P

mrblind said...

papa rock memang best..

tasikmerah said...

suara dia nih... perghh... aku cair.

he he.


.

razor said...

cuba dgr hijjaz. lagi best



lalala

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

seksi tak blog baru aku??