Seronok!!!!

Aku ke kedah.

Ke Alor Star (Aloq Staq - Bunyi-bunyi kedah sikit). Best. Seronok. Sebab aku belum pernah pergi ke sana. Jadi aku pun pergi ke sana. Aku pergi bersama 3 wanita jadian. Sekejap-kejap lain je perangai. Memang lain. Kejap-kejap menyanyi. Kejap-kejap sepi. Kejap-kejap ambil berat. Seram aku jadinya.

Tambah seram bila kami pulang dari Kolam Air Panas Ulu Lengong, Baling. Kena mengharungi kepekatan malam bersama kesunyian hutan di bukit bukau. Mata mengantuk seperti di tongkatkan dengan kayu balak je. Seram. Jalan macam dalam cerita "Tokyo Drift" dan aku pun mengambil kesempatan untuk mencuba-cuba la.

Bangun waktu pagi sambil memandang bendang dan melihat senyuman matahari amat membuatkan aku tenang. Tenang sambil tersenyum. Aku tak pernah rasa macam tu ketika di bandar. Terutama Kuala Lumpur. Hidup di kampung memang seperti syurga.

Update; Lupa nak ucapkan terima kasih kepada tuan punya kampung cik budak hijau.


p/s: Aku dapat je gambar nti aku upload kat sini.

31 comments:

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

waaahhh. kau pegi tempat 'nya' aku.
knapa tak ajak. hahaha.

best kan kedah? damai. itu yg tepat. cehh. puji lelebih plak.

Dato Paduka Masri said...

hazerin - memang best... ceh ko mentang2 tu area2 'nya' ko... ko puji la.... hahahahahahahaha....

tapi serius memang best.... ko bile nak ajak aku pi lepak kg ko plak....

FiT@Fieda said...

kau g ngan sape..patot la ader sorg kwn aku ilang..
tak update blog untuk bbrp hari..

huhuhu

Dato Paduka Masri said...

fit@fieda - sape kawan ko tu....??? mungkin die tesenarai kot... hahahahahahaha...

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

dato. sila bagi pendapat utk aku. kepala aku ting-tong tak dapat pkir dgn jelas.

dan teruskan bagi pendapat dgn muka serius kau, ye. kena serius. tak leh memain.

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

tu lah kau. aku suh kau ajar aku kira kos bangunan tak mau. sekarang nak aku ajak ke kampung aku? boleh2. sila msukkan duit dlam akaun aku dulu. hahaha.

boleh je. kampung aku di pahang. best wooo. leh kau jumpa patung cendana. nak?

Dato Paduka Masri said...

hazerin - owh... aku dah ade rancangan nak p pahang... maybe dalam bulan julai atau jun... sebab next month aku nak balik kg aku....
hehehehehehe

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

dehh.. bday aku lmbat lagi la. lagi 12 hari. huhu. thanks for the opinion. tapi, mcamana nk bina keyakinan tu. gile. botak la kepala aku pikir byk2 gini.

owh. kau nk blik kg ye. kirim kek lapis leh ke?

Dato Paduka Masri said...

hazerin - ym la....

aku dah add ko pun...

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

aku tak boleh YM la.
ntah hape incik Yahoo ni jeles sgt kat aku sampai aku tak boleh YM ngn kwn2 aku nih. hoh!~~

sila bagi alternatif lain. mcamana ye?

Dato Paduka Masri said...

meebo.com

ko masuk sana mesti boleh....

sharamli said...

kedah mmg best p0n
hu3

Dato Paduka Masri said...

sharamli - ko org sana eyh....???

patungcendana said...

aku pernah gi kedah sekali je...pergi arau...memang cantik...aku jatuh cinta dgn ladang tebunya...hehe...

datang kuantan la pulak...:-)

patungcendana said...

eh...arau tu kedah ke perlis ya...teruknya geographi aku...

Dato Paduka Masri said...

ma.patung - ma... rasa tu perlis la ma.... hehehehehehehe...

kay said...

entry kali ni bunyinya bahagia sgt2..

aloy_paradoks said...

kadang2 mcm syurga,,,lama lama bosan jika di kampung.

~d!b@~ said...

wahhhh

seronok? senorok? serunuk?

hehe :P

Dato Paduka Masri said...

kay - bahagia dengan bumi ciptaan Tuhan...


aloy - tak juga... pendapat ko aku bantah secara terbuka...

Dato Paduka Masri said...

kak diba - hehehehehehehehehehehehehehe... akak mesti seronok pasal benda lain ni kan.... hahahahahaha.....

FiT@Fieda said...

iyer..aku memang yakin dia memang tersenarai..
takpe..aku pemegang rahsia dia..
hehehhe...so bile kau nak bawa dia jupe aku??

patungcendana said...

ye la...tapi...perlis pun cantik gak...cuma, aku ada masalah bahasa...hehehe

Dato Paduka Masri said...

fit@fieda - rahsia apa??? ko cuba bgtau aku....




ma.patung - bahasa memang masalah.... hahahahahahahahaha....

Monkey D Luffy said...

waaaa... ko dah sampai tempat air panas tu... aku pun ada kenangan di situ

Dato Paduka Masri said...

monkeydluffy - ada ka???? apa la???

vidadarisakura said...

wanita jadian?
bapok?



dasar gay!
haha

Dato Paduka Masri said...

vida - kali jua..... hahahahahahahaha.... atau pun penghuni alam halus.....

vidadarisakura said...

misteri ko ni bos.


lain dari yg lain.
gila kali
nda pun mental!


haha

Dato Paduka Masri said...

vida - misteri nusantara.... babi terbang.....

vidadarisakura said...

HOH?