Tatatertib Wanita bermain Futsal

1. Seluar panjang yang ketat mengikuti susuk kaki. Kalau seksi ok juga. Tapi kalau besar macam kayu balak macam mana?

2. Memakai aksesori kecantikan seperti gelang emas, rantai emas dan subang emas. Bayangkan aksesori itu hilang atau pun telinga tu tetumbuk lalu koyak sebab ada subang di telinga. Mau ada ambulans datang tu.

3. Pakai pakaian yang kurang sesuai seperti bra biasa. Bra biasa silap-silap tetanggal dan dah tentu orang akan mentertawakan lebih-lebih lagi kalau aku yang ada kat sana.

4. Memakai mekap termasuk bedak asas, gincu dan pembayang mata. Macam nak pegi pusat perniagaan sahaja.

5. Berkasut tinggi. Kasut sukan yang tinggi yang hanya sesuai untuk di bawa berjoging. Gila ka apa nak pakai kasut macam tu. Nanti teseliuh ke tepatah ke kaki tu. Baru tahu.

P/s: Blog ini akan di tutup sementara untuk kerja-kerja pengubahsuaian bermula jam 0000 waktu Bombay. Segala kesulitan dan masalah alat sulit sila berjumpa pakar tuan/puan yang berdekatan.

26 comments:

LifeSaver said...

WAita??wanita ke waita?hikhik

lantak la diaorg nak pkai apa2 pon..asalkan diaorg bahagia...

Dato Paduka Masri said...

lifesaver - typo... hehehehehehe

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

1. bior la, seksi itu berbeza pada org g berbeza.

2. ada ke?? kaya sgt la tu

3. ko mesty stok perati habis pnya.

4. gelanggang futsal = tmpat cari jodoh??

5. tipu la ko.

sila semak kamus dewan bahas. ejaan salah, tolak satu markah klu SPM, tau??

aishah_conteng_je said...

mesti kamu pegi main futsal utk tengok perempuan cantik macam kami~

tahu dah....

Dato Paduka Masri said...

hazerin - ejaan aku ok je....


aishah - tengok org main je... aku dah gantung kasut... so pasal tu aku leh komen... hahahahaha

kay said...

ada tatatertib ek?tak tau pulak aku..tuk futsal je ke?

aloy_paradoks said...

kalau nak follow and support balak main futsal mcm mana etika pakaian nye bang?

mrblind said...

no tiga tu sedak..hahaha

sharamli said...

dari td nk tut0p..xtut0p2 p0n..
waktu b0mbay xbegerak gamaknya...

jude said...

ini bukan tttrtib dik..ini larangan.. :)

Dato Paduka Masri said...

kay - hahahahahahahahaha...



aloy - baju biar seksi.... pkai skirt yg ada up2 ckit...



mrblind - sedak???


sharamli - waktu bombay baru kul berapa.... skang baru kul berapa....





kakjude - TERTID yg di tekan kan....

Youjie said...

Aku main futsal pakai High Heels ok jer..

^_^
Hidup HighHeels FC!!

Dato Paduka Masri said...

youjie - hahahahahaahha... ye ke ok je... kang patah kaki kang...

FiT@Fieda said...

aku terase yg pertame itu dol..
si-al..

kau ngutuk aku kah?

Dato Paduka Masri said...

fit - sape makan cili dia yg terasa pedas.... hahahahahahahahahaha...

qishie said...

aku pakai baju kurung.
cun?

vidadarisakura said...

macam bangang yang numbur 3.


macam menyindir bos.

~d!b@~ said...

ermmmm tibe2 je ade tatatertib utk wanita bermain futsal..

heeeeeeeeee

ermm mls la nak pk lalalalallla

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

kalo g ngeteh camne plak etikanya?

Dato Paduka Masri said...

aqilah - baju kurung??? lagi la....




vida - aik terasa bos... hahahahaha... macam pernah ja... pernah bah ni kan...





kakdiba - jgn pikir kak... akak pikirkan "he" dah.... hahahahahahaha....






pentoi - ngeteh tu apa eyh????? he.....

miss juju said...

huish suker nyer dia?

Dato Paduka Masri said...

miss juju - ade yg berkaitan ngan saudari????

miss juju said...

x kaitan dato cuma aku membayangkan betapa suka nya anda ketika melihat perempuan itu bermain futsal sperti itu

Dato Paduka Masri said...

miss juju - hehehheheehhe... khusyukkk....

Y E R N ain said...

biar la ba dorg mo dress up cmana skali pn.

dorg kcu ko meh?

klu tbuka bra dorg, dorg suru ko hook up blk meh?

bahaha!

Dato Paduka Masri said...

yernain - nah..... emo....