Borak-borak Matang

Aku pegi ke site. Saje buang masa. Jumpa pekerja-pekerja aku. Lepak dan beborak dengan dorang. Macam-macam dorang cerita. Dari bab percintaan sampai bab keagamaan. Hebat memang hebat. Tapi yang rasa down habis bila dorang tanya aku soalan yang amat sensetif.

"Bos, dulu bos kurus sekarang perut bos udah besar ya....."

Aku blah dengar asap rokok yang berkepul-kepul keluar dari hidung dan mulut.

29 comments:

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

yey. first!!! lalalala

Monkey D Luffy said...

jangan ler sensitip sgt ;p

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

wargghh. sekarang bru aku komen yg btul2. tahniah la sbb dapat pekerja yg jujur. susah nak carik tu.. hahahahaha. terbakar!~~

Dato Paduka Masri said...

hazerin - apa la........ first pe???





monkeydluffy - hahahaha....

Dato Paduka Masri said...

hazerin - ces....... ko sengaja nak panas kn aku kn... hahaha....

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

eh. aku serius ni. sila take-note. boleh cadangkan nama dia dapat pekerja cemerlang masa hari pekerja 1 mei nanti. len kali kau buh la gmbar dia skali. hahahahahaha.

sharamli said...

besar sgt ke?
hua3

Liliyuli said...

dulu lain sekarang lain..kan? kan?

mEiZ AraNda said...

heheheheh
comel wat?????

jude said...

kekayaan seseorang terlihat di perutnya.. kata2 pujangga tokwan saye..:)

jinggo said...

hahaha.....
memang cam tu.....
aku dulu pon kurus jugak.....
bila kau start keja ngan kontraktor ....
hahahahha
aku pon jadi gemok......
hahaha.....la ni keja ngan pemaju....
betambah gemok la......
hahahahha...........

Mak Su said...

kata ler, 'transformasi'. ahaks

kay said...

kata la kat diorang..

"jeles la tu..aku bos korg..korg kena ikut aku..kalau tak,berhenti kerja"

F A R Y N said...

perut bos byk anak taik...
hahahaahaha

A a D i I ? said...

ko kate la kt diorg,

"gua kena santau. perut busung."


lalala~

BudAk hijAu said...

hahahhha....

padan mke ko!

aloy_paradoks said...

huiiii,,,ok la tu bro,,,, diaorg jujur dan ikhlas.

HEMY said...

ahahaha...nk wat cmne..buatan orang..ahahaha

Dato Paduka Masri said...

hazerin - xde pekerja terbaik.... aku siap nak potong gaji dorang lagi... hahahahahahaha...




sharamli - xtau.....





liliyuli - hahahahahaha... betul2...





meizaranda - comel ke perut buncit???






jude - manade kaya... masih gak macam tu....





jinggo - hahahahahahaha... kita senasib...






maksu - terover tranformasi ni....




kay - aku main silent pye la...




faryn - bukan anak taik.... tapi zat2 yang berguna.... hahahahahahaha





aadil - hahahahahaha... nak cakap kang dorang suggest bomoh plak kat aku....





yan - eleh... macam aku je..... ko tu sm gak kot.... hahahahahaha




aloy - jujur pun tengok ar keadaan bro.... hehehehehehehehe....





hemy - tu la.... buatan org ni ssh gak nak buang....

Y E R N ain said...

buncit ko ni om!

Dato Paduka Masri said...

bukan buncit... tapi cute....

~d!b@~ said...

penuh asap tu..

cuba krg2kan asap haha!

jumapx said...

he3
hidup apy...biasa la...

jumapx said...

he3
hidup apy...biasa la...

aloy_paradoks said...

ye,,,itu jujur sensitif namanya tu..

Dato Paduka Masri said...

kakdiba - sedap.....





jumapx - apy hidup..






aloy - hahahahahahahahaha

dhiy@ piNkY said...

berdiet la anda.. kalo anda mau... kui kui kui.. pastu dgr komen pkeje lg lak... yg positif ke yg negatif..

vidadarisakura said...

kotoh!

Dato Paduka Masri said...

dhiya - mana2 pun ok hehehehehehe....





vida - adakah..???