Selamat Hari Lahir Dato

"Selamat hari jadi dato....!" kata salah seorang kaki bodek sambil tu menyerah kan hamper berisi makanan ringan serta makanan berkhasiat. Memang dasar pembodek.

Lalu aku tesedar bahawa aku bukan lah dato sebenar. Hanya sekadar angan-angan dan cita-cita. Insyallah ada rezeki boleh la aku menjadi dato. Tidak pun kalau aku sudah beharta banyak akan ku beli dato itu dan ku letakan di hadapan nama ku. Siap tambah Y.M. lg.

Sempena aku hari lahir ku yang ke 24 tahun ini aku ingin berterima kasih kepada 'nya' kerana berada di sisi saat ini. Kerana mengisi ruang kosong yang telah lama wujud dalam hidup ini. Terima kasih sangat-sangat.

Syukur juga kepada Allah S.W.T. kerana memberi peluang kepada ku untuk terus bernafas dan melihat dunia ini.

Kepada diri ini aku juga ingin berterima kasih kerana masih lagi bersama ku. Selama 24 tahun masih sama seperti sebelum ini. Masih sama seperti kecil ku.

Kepada ibu ku terima kasih kerana melahiran aku menjaga ku mendidik ku memberikan ku makanan. Walaupun ibu bersusah payah untuk memberikan aku kehidupan. Terima kasih banyak-banyak ibu. Akan ku balas jasa mu semampu mungkin.

Sekian Terima Kasih.

P/S: To pjoe selamat hari lahir kepada mu juga.

44 comments:

aloy_paradoks said...

bace entry ni terasa mcm lu budak baik la bro.

tqa said...

samat ari jadi sodara
:)

vidadarisakura said...

kepada musuh ketat!

hepi befday!


ko lagi tua dari aku.


hahaa!


aku memang muda campur comel poreber dari ko..


lalalala!

ifahruzzaman said...
This comment has been removed by the author.
This is Mine said...

It must have been a rainy day
when you were born,
but it wasn’t really rain,
the sky was crying because
it lost his most beautiful angel…

happy birthday dear friend

*kalau ak balik lipis dulu, ak bwk balik doyan tok ko ek?? ngeee~

A a D i I ? said...

eh?? besday ko eh arini?

hepi besday...

ifahruzzaman said...

sempena ulangtahun ko tu aku dengan rela hati mengurnia dan mengiktiraf darjah Y.M tu...

kena ingat aku yang kurnikan...

SELAMAT ULANGTAHUN bro...

Y E R N ain said...

heppy bufday!

org tua!

haha~

a.b geldofg said...

lu memang budak baik

sharamli said...

epi befday

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

happy befday..

beza sehari jer ngan cik gadis...

;P

Monkey D Luffy said...

ko baru 24 ker? hepi befdey kanak2 riang... kekeke

j4l4k said...

24 Takda makne semua tue...

Selamat Ulang Tahun Kawan

BudAk hijAu said...

wei..

happy befday...

nt aku belanja mkn laksa telok kechai ok..wkakakakakaka..

*cmfrm 3 4 5hb blk kg..yeaay!!

qishie said...

hepi bday dato'!

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

shi ning kwai le...

kakyang .. said...

ALLAH SELAMATKAN KAMU ..

ALLAH SELAMATKAN KAMU ..

ALLAH SELAMATKAN DATO PADUKA MASRI ..

ALAH SELAMATKAN KAMU ..

udah 24 tahun kamu ya .. tahniah!!

Dato Paduka Masri said...

aloy - jangan macam tu bro... hahahhaahaha... xbaik mana pun...


tqa - thanks... he......


vida - musuh sama musuh ada pla begini.. patut ko bg hadiah... hahahahahahaha.... tapi pada zahirnya ko lagi tua dari aku....



farah - thanks... doyan2.....




aadil - hadiah mana??? jgn kata suprise k....



ifahruzzaman - aku terima kurniaan ko yu bro.... Y.M. tu maksud macam mana... kan banyak tafsiran nye...



yernain - memang aku tua dan berpengalaman....



ab - ala... xbaik mana pun bro....




sharamli - hadiah.....???



gadis - sehari awal ke sehari selepas....




monkeydluffy - xpe.... aku sentiasa riang.... terima ksih eyh......



j4l4k - wei bro.... miss u... bila lepak.... cakap nak nengok wyg....




yan - ok.... nti aku tuntut... hahahahahahaha....





qishie - terima kasih... aku nak hadiah dari indon ade tak....





akupentoi - thanks..... nk hadiah.....

Dato Paduka Masri said...

kakyang - Allah selamat kan kamu juga kak.... thanks... mana kek nye....

~d!b@~ said...

hurmmm

nak nyanyi tapi sore xkuar lak

papepon,

happy besday!!
smoga pjg umur+murah rezki+kuatlah jodoh dgn *nya* :)

heeeeeee
bile nak banje akak? lalalalallaa

eh? kan? besday boy banje kan? :P

Dato Paduka Masri said...

kakdiba - thanks kak... leh aje... nti org banje... tp akak kena bg hadiah... hahahahahhaahaha

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

laa...patut la bertanya sakan psal bday aku
rupanya besday engkau hari ini. cehhh

ok lah.
aku doakan kau panjang umor. moga bahagia la kau dengan 'nya' kau tu.
moga cita-cita kau untuk bahgiakan ibu kau tercapai dan sentiasa diredhai Allah.

psal pangkat Dato' tu,hold dlu la..
khairy jamaludin pon tak de dato lagik.hahahaha

tapi kenapa birthday kau sama dengan anniversary aku dan 'nya' aku..? (sila rujuk blog aku)

kau budak baik rupa'nya'.

mrblind said...

24? budak lagi lu ni..hahaha

patungcendana said...

happy birthday anakku...semoga bahagia selalu ...:-)

LifeSaver said...

slmt hari lahir dato....

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

woi woi. kau menakutkan aku la.
kenapa hati2?

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

hoh. mmg la, pd sesetengah org.
tapi tidak pada aku. kau sengaja je cuakkan aku.

seb baik hari ni birthday kau.
aku bagi can la kau takutkan aku.

ceh

A a D i I ? said...

hadiah? tak malu da tetua nk mntk hadiah. haha~

meh ikut aku balek kg kalo nk hadiah. aku bg hadiah bunga doyan & rambutan je la. bole? sbb bru musim bunga.

kakaka!

eliza said...

hepi befday...smoga panjang umur...dimurahkan rezeki...dan sihat selalu ok..

Dato Paduka Masri said...

hazerin - khairy lain.... aku lain... hahahahahahha.... korang tiru aku la tu....


mrblind - budak kecik yang bercita-cita tinggi.... ok tak...



patung - thanks a lot ma... Amin....



lifesaver - hadiah????



hazerin - hahahahhahahahaha... sekali lagi... HATI2....




aadil - ceh.... xnak... nak buah juga... xnak bunga....



eliza - ok... terima ksih banyak2.....

qishie said...

dato'

tempe ko layan?

hahaha

F A R Y N said...

tengku,
happy birthday...
nanti mya courier ciuman mesra by fedex eh....i lap u...

niena kierana said...

for qishie tu.. pembetulan.. it.. "shengri kuei le"..

my dear friend.. 26 ka.. bukan 27? hahah aku kompius dikit haribulannya bah.. sorry ah.. apa2 pun.. happly bday.. wish kau bahagia selalu...dah ada DIA kan?? so nnt leh kenalkan ma aku.. apa2 pun.. nice to know u.. now aku tau dah.. dalam jahat ko ma aku dulu..ada baiknya kau..hahaha..miss that moment actually.. LABUAN BULE .. hahaha mudah2an dapat YB,DATO,DATO SRI.. AND YANG SEANGKATAN DEGANNYA...:P

niena kierana said...

adeh.. tuk c qishie tu.. "it is"

ps: sorry bnyk kali post tenet sangal bah sini ani...

razor said...

ths is differ n agak creative way how to bgtau org yg hari ini adalah hari jadi kita..aku nanti nak buat

selamat jadi razor

tapi bukan aku sorang je razor atas muka bumi ni. haha.

nyway, selamat hari tua.

salam org jauh

Dato Paduka Masri said...

qishie - tengok cara mskn la....


faryn - tengku merajuk... sebab mya lambat wish tengku...



nina - awu eh... byk.... hahahahahahaha... aku mmg baik pun... hahahahahahahahahaha....



razor - cakp la mmg kreatif... bukan agak kreatif... hahahahahahahaha... ko jauh katne wei......

mira zin said...

selamat hari jadi..semoga dipanjangkan umur,dimurahkan rezeki.

Dato Paduka Masri said...

mira - thanks.......

A a D i I ? said...

oke wut aku nk bg bunga. aku x penah bg bunga kt org laki tau. kira pecah rekod la kalo kasi kt ko. amacam? mau x?
haha.. lalala~

Dato Paduka Masri said...

aadil - bunga doyan ngan rambutan buat pe....??? hahahhahaahahhah...

jude said...

semoga hari2 tuamu bertambah ceria!

Dato Paduka Masri said...

kakjude - thanks kak.... hehehehehehehehe.... semoga akak pun salu ceria....

A a D i I ? said...

tu untung dari aku kasi bunga tayar. wakaka!

keji gilak aku!!

ainfazrin said...

alamak. terlambat. selamat hari lahir. semoga panjang umo murah rezeki ek.. :)