Catatan Di Pintu Itu

Aku pergi ke site pada pagi ini dan aku ada perbincangan dengan jurutera bertugas disana. Kemudian aku terpandang pada satu pintu. Pintu seperti gambar dibawah:
Di pintu ini tertulis sesuatu yang menarik perhatian aku.

Derita hidup ku,
Berpanjangan tiada sempadan,
Untuk ku berputus asa,
Ku akan terus berusaha.

Memori di Gubuk derita.

Punya la dalam kata-kata ini untuk memberi semangat hidup. Aku syak ni mesti tulisan pekerja indonesia yang pasrah.

32 comments:

vidadarisakura said...

aku syak ko..
ko kan indon!


haha

Siti NurJ3nab said...

wahhhh curahan kata2 yang membina betul!!!

kay said...

gubuk tu apa?kalau dubuk aku tau la..

~d!b@~ said...

itu macam bahasa melayu jak..

nda mungkin indon heeee

:P

Dato Paduka Masri said...

vida - pilak!!!!!!

sitinujenab - tu la... semangat terus membaca nya...

kay - tu la hal... aku ingat ko tau gubuk tu pe... hehehehehe...

kakdiba - xtau la kak... tapi salu indon mmg gni...

a ` f i f a h said...

haha
ciss!
indon frust becinta lah wehh
muahahha
;D

Dato Paduka Masri said...

a'fifah - tak tau la... hehehehehehehe....

mrblind said...

hah..ni mesti takde blog nak luah..

Dato Paduka Masri said...

mrblind - tu la mangsa nya pada papan2 yg ada termasuk pintu2 yang tersedia... hahahahahahahaha....

@LiYaNNuaR said...

boleh declare as vandalism kah?? hehehe...

Dato Paduka Masri said...

@LiYaNNuaR - hehehehehe... xtau.... tye tuan pya pintu la... ehehehehehe...

mEiZ AraNda said...

tu ayat melayu laa...;p
frust gaji x cukup tu..;)

a.b geldofg said...

lebih kurang je tu

Dato Paduka Masri said...

meizaranda - hahahahaha... agak nye...

ab - lebih kurang pe bro....

tasikmerah said...

ada no talipon utk dihubungi tak kt pintu tu? ha ha.


.

Dato Paduka Masri said...

tasikmerah - tu la masalah tu... xde tinggal plak no fon kat sn....

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

mesti indon tu mati permit...atau permit dimatikan..

Monkey D Luffy said...

kalau warga malaysia boleh menang anugerah sastera kot..

Y E R N ain said...

vivi pilak.
sy syak bf dia yg tulis tu.

pilak+indon=vivi&bf.

patungcendana said...

pasal tiba2 semua orang berpuisi ni...:-)

orang indon pun ada perasaan gak...kan?...

Naz said...

boleh wat lirik lagu nih...

Dato Paduka Masri said...

akupentoi - tu la aku pun syak indon yg terpaksa balik ke kg ni...

monkeydluffy - agak nye la....

yernain - hahahahahahahaha....

patung - ntah ma... agaknya musim kot... hahahahahaha...

naz - cuba ko buat... hehehehehehe...

Liliyuli said...

idea yg bernas! kalu tulih kat kertas kamu tak dapat nak baca..tulih kat pintu sume leh baca..hehehe!

Dato Paduka Masri said...

liliyuli - hahahahahaha... tu la...

Naz said...

ish.. x bleh. tu plagiat namernyer. x der originality.

Dato Paduka Masri said...

naz - ko ada lesen kontraktor kan??? bumi n register with pkk n satu lagi kelas apa eyh...???

Naz said...

ader projek yer? pkk kelas F, compom bumi. mof dan cidb complete. company kecik sajer..

sutera putih said...

ummmm,,,
tingat lak zaman2 melancong kat indon dulu,,
xdek pulak terjumpa depa ni duk tulis2 kt pintu gini,,,
ummmm,,,,
layan lah,,,
;p

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

kamu boleh tak ajar aku kira kos utk buat rumah??

utk final exam aku.

hahahha, soalan xde kaitan dgn entri.

Dato Paduka Masri said...

naz - nanti aku inform... ok...

suteraputih - hihihihihihihihi..... tu lain kot...

hazerin - boleh... akan tetapi kena la berbayar.... hahahahahaha.... mcm??? setuju...???

Naz said...

ok bro... :)

LifeSaver said...

hahaha!sajak ni leh masuk magazine ni