Laporan: Versi Ayat-ayat Puas Hati


Ok. Aku puas hati dan bersyukur sebab selesai sudah aktiviti itu. Aku rasa sangat senang hati. Tapi ada gak pekara yang buat terusik hati ini. Ah... Sensitif sangat aku ni kot sejak bila plak aku sensitif sangat ni. Saiko....


1) Aku dah sampaikan amanah orang kat budak-budak tu dan mereka menerimanya.

2) Aku dah bejaya jalankan aktiviti ini dan Insyallah akan di buat lagi.(sila beri sokongan)

3) Aku terusik hati memerhatikan budak-budak tu makan atas talam dan makanan dorang masa tu ialah nasi goreng kosong yang ade hanya sayur campur. Aku hanya memerhatikan nya. Tersentak juga aku melihat keadaan itu. Aku duk asrama dulu pun tak la sampai makan macam tu.

4) Ada penderma dari kalangan orang yang bukan pelopor blog datang untuk memberikan bantuan dan dia cakap dia baca kat intenet pasal rumah anak yatim ni. Agak-agak korang die baca blog sape eyh..???

5) Ada bayi yang tinggal kat sana mempunyai alahan pada susu biasa dan pada masa kedatangan kami itu susu khas untuk bayi tesebut sudah habis dan kebetulan pula pihak pengurusan sudah kekurangan wang ringgit untuk membeli susu tersebut. Lalu kami pun membelikan susu tersebut melalui wang ringgit yang telah anda dermakan. Kesan alahan pada bayi itu sangat la teruk. Sampai bedarah hidung bayi tu dan juga kulit bayi tu jadi merah-merah. Mesti gatal sebab aku pun kalau dah terkena alahan mesti jadi macam tu. Kesian kat bayi tu.

6) Aku ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada penyumbang-penyumbang tidak kira yang menyumbangkan wang ringgit atau barangan dan juga tenaga. Tidak dilupakan juga kepada mereka-mereka yang memberikan sokongan moral secara langsung dan tidak langsung. Dan dari pihak pengurusan Asrama penyayang Nur Iman serta penghuninya ingin merakamkan ribuan terima kasih yang amat tidak terhingga atas bantuan anda semua.

Aku nak taip banyak. Tapi aku dah hilang idea. So aku buat macam ni je la. Untuk bacaan lanjut dan gambar-gambar lain sila tengok kat sini dan sini.

Kat bawah ni aku letak gambar-gambar masa kejadian.

Ni adalah asrama perempuan.

Ni adalah nagamerah. Aku cari blog die tapi tak jumpa. Haih... Losernye aku....

Ni bibik-bibik jantina lelaki.



Ni budak-budak tu tengah makan.

Ni baby yang tak nak ngan pelopor blog lain. Tapi tidak dengan aku.

Aku tak pasti. Samada die ni bekerja atau posing je. Hehehehehehe.


Ni ruang memasak. Pun kami tolong kemaskan. Siap cuci lantai dan cuci pinggan.

Baby yang sedang tido. So cute.....

Tengok bibik ni betugas. Sangat rajin bebual dengan budak-budak kat sana.

Kan aku dah cakap bibik ni sangat rajin. Buktinya tengok kuda-kudanya.

Ni tengah repair jemuran kat asrama perempuan. Rajin kan dorang bedua ni.

Masih lagi di asrama perempuan. Budak-budak ni jemur kain plak.

Ni baby yang tak nak ngan pelopor blog yang lain. Aku je yang dapat dukung die. Hahahahaha. Lagi aku senang hati. Atas tu barang-barang yang kami beli dan ada gak orang awam datang bagi.

Ni saat-saat dah nak balik. Masing-masing dah penat.

Yang ni kami dah dalam perjalanan balik. Atas tu adalah balance duit sumbangan. So kami bagi je kat pihak pengurusan rumah tu tuk beli susu khas bayi yang alergi tu.

Sekian terima kasih.

27 comments:

This is Mine said...

dpm~

ko jgn sedey..

otometik ak sedey gak weh~
huhu~

kita dh wat yang terbaek + yang termampu~

dan aku bangga kita dpt habeskan ape yang telah dimulakan...

aku BANGGA ngan KORANG weh!!
bangga pada sume yang sudi membantu + bagi support...
*x kire la korang support cane pon..

ak tetap BANGGA~

:)

ramai yg dh muka mata~ kita harus teruskan!! jom!!

Dato Paduka Masri said...

farah- nengok dulu klu aku tak kena transfer..... takut kena hantar ke negara org lak....

This is Mine said...

adesss~

nie yang tetibe wat ak keso' hati nie~

huhuhu~

Dato Paduka Masri said...

farah- apa maksud nye tu...

Monkey D Luffy said...

bagusnya blogger cam ni

jude said...

syabas! brp ramai bloggers yg join ari tu?

Dato Paduka Masri said...

monkeydluffy- terima kasih

kakjude- tak ramai tapi best.... he......

qishie said...

tahniah!

at least dapat share sedikit kegembiraan dgn those cuties!



:DD

This is Mine said...

keso' tue maksud dia lbh kurang cam sedey ar...

huhu~

*ulang semula...


nie yang tetibe wat ak keso' hati nie...

Dato Paduka Masri said...

qishie - thanks....

farah - ok... hehehehe... dah fhm dh...

patungcendana said...

aku bangga dengan kamu anakku...iapa kata golongan muda kita tak prihatin...kalau dekat pasti aku ikut...:-)

~d!b@~ said...

tahniah tahniah!!

i'm so proud of u :)

heeeee

NaD said...

hey kamu!!!
adik itu juga mau dilayan oleh aku taw...
meh bagi bukti kat ko...
sile lah melawat blog ku...
ngeee...
bukan ko sorg saja taw..(sambil buat jari patah...ngeee...)
weit...
siyes sonok wat keje amal hari tu..
next time kalau nak wat lagi...
inform2 eh..?

Y E R N ain said...

hopefully more bloggers like u.

sy join jg tu jd bibik klu sy dekat.

vidadarisakura said...

ah dem!

sumpah serius.
SORI!

1.jes bcoz teda trenspot n i really dun have any idea how to go there-alone-by-public trenspot.
2.dimana setapak pun aku ndatahu.
3.dat time semua org ada hal n aku jadi loser.
4.really sori..

Y E R N ain said...

vi memg malas.

eliza said...

alhamdulillah dan tahniah! :)

Dato Paduka Masri said...

patung- thanks a lot.... tu la.... xpe nextime aku dtg ke kuantan... he...

kakdiba - he.... terimakasih kak... nextime insyallah ada lg kot....

nad - mana bukti xde pun....???

yernain - xpa bah... len kali kita buat di ranau... mcm????

vida - xpyh bagi alasan.... ok....

yernain - aku mmg setuju dengan ko....

eliza - terima ksih byk ya....

mEiZ AraNda said...

tahniah bro..
next tyme buat nak join tau..;)

Dato Paduka Masri said...

miezaranda - insyallah.... tgk keadaan mcm mn eyh...

encik ariff said...

uih..
den respek samo ekau nih..

.::c!kzUrA::. said...

alhamdulillah..bjaya gak aktiviti nih..tp sayang, aku tak leh join..tpaksa kursus ke johor.. :(

Dato Paduka Masri said...

encik arif - terima kasih

cikzura - la.... xcakap....

Y E R N ain said...

bt d kk la ging. jarang suda sy blk Ranau. heee.

Dato Paduka Masri said...

yernain- bah mn2 ja bh... kk pun ok pa.... tp klu kk better buat "foodnotbom"

NaD said...

hep!!1
aiseh..
lambat sket nak bagi bukti..
hah!
silakan ke blog aku...
aku baru je upload bukti...
lembap sket ri tu nak upload...
tenet cacat...
cis betul...
mencik!
heh...

xfyfax said...

congrats lah wehh
aku join nanti
;)