Lif

230pm, 12 Mei 2009. Selesai dari upacara tidur-tidur di rumah, aku bergegas ke kereta untuk menghantar dokumen kontrak setebal satu inci setiap satu buku dan kesemuanya mempunyai 6 buku. Korang bayangkan beratnya. Mau keluar urat-urat di bahagian lengan aku mengangkat pegi ke kereta.

Tiba di Bangunan WCT land, aku menolak pintu dengan badan aku sahaja. Ada awek yang 'bermuka palsu' dihadapan senyum dengan aku dan membukakan pintu untuk aku.

Cis!!!!!

"Lift under maintenance" satu papan tanda depan lif. Patut awek tu senyum lebar. Aku kena bawa dokumen kontrak tu ke tingkat tiga naik tangga.

22 comments:

sharamli said...

tingkat 3 itu rendah..

kuIna LadyInRed said...

wlaupn dia muka palsu mungkn dia bloh membantu

Dato Paduka Masri said...

sharamli - rendah.. memang rendah... tapi tarikan graviti tetap kuat...


kulna - tu la.. tapi ni dia ttp tersenyum sahaj...

mEiZ AraNda said...

exercise ler..;)
kena cam kite tingkat 36?
masak ler...
hehehe

Dato Paduka Masri said...

miezaranda - confirm xnaik pye.. tggu lif siap...

mrblind said...

tendang je lif tu..hahaha

one love said...

oh, sesak napas tu!

qishie said...

ala..
eksesais sikit pun kecoh..

aishah_conteng_je said...

gagah perkasa...saya suka!

ngeee~

jumapx said...

hehehe...
dia senyum ikhlas tue sebenarnya...ha3

LifeSaver said...

selamat mengurangkan lemak!

julie^beth said...

3 tingkat tu ok lagi.. aku kne naik sampai 5 tingkat sebab lift rumah aku rosak. dahla ground floor tu kira tingkat 0.. sila kira brape kalori lemak yg terbakar.. hahahha

melon. said...
This comment has been removed by the author.
melon. said...

ingat dia nk mengorat lu td.

patungcendana said...

erk...muka palsu tu macam mana ya... :-)

janagn emo anakku...nanti psycho...hehe

patungcendana said...

re:...

batu belah tu la teman aku bermain...:-)

Monkey D Luffy said...

kasihannnnnnnnn

BudAk hijAu said...

alaaaaa...tingkat 3 je.
umh aku tingkat 12 kot weh...
meh try tengok klu lif rosak..

hahahhahah..

Y E R N ain said...

hilang suda boroi ko om?

Dato Paduka Masri said...

mrblind - hahahahaha... nak gak... tp pyh la...



kaknurul - kembang kempis hidung... hahahahahaha...



aqilah - ni bukan eksesais... penat ok...



aishah - hahahhahahaha.. ni yg ketar2 ni...




jumapx - senyum ikhlas dan ada tujuan...




lifesaver - hahahahahahahaha....



julie - hahahahahaha... rugi kan...




melon - ngurat apa...



ma.patung - muka yg banyak bedak2 tu.. mekap tebal.. itu la muka palsu...




luffy - neh....




yan - ceh... ko ingt aku xbrani... lumba la... sape kalah belanja makan seminggu besamaan 7 hari...




yernain - napa... ko xsuka aku hilang boroi.... hahahahahaha

patungcendana said...

oh gitu...walau pun aku patung...at least muka aku tak palsu...ahahahaha

selamat pagi anakku...:-)

A a D i I ? said...

alaa...satu inci x 6 bijik tu ape sgt laa..
ko penah angkut 3 buah doc. contract tebal 3 inci setiap satu serentak? takyah tinggi2. satu tingkat cukup. kalo aku pregnant time tu, mmg kompem2 aku trus bersalin gua cakap lu beb. gila berat. haha!