The Kelawar

Teknologi terkini kian pesat membangun hasil dari buah fikiran manusia-manusia bijak sombong. Begitu juga teknologi untuk aku selaku binatang yang dinamakan kelawar oleh manusia-manusia bijak sombong itu. Padahal nama aku Ben. Benjemin.

Aku takut akan cahaya dan akan bersembunyi tidur di gua-gua ataupun di bawah pelepah-pelepah kelapa. Kadang-kadang kalau aku turun ke kolumpo aku lepak di Times Square. Baru gothic. Bila siang aku akan berhibenasi di ruang-ruang gelap. Sebab cahaya amat menyakitkan.

Teknologi untuk aku yang sangat aku suka ialah video cam untuk aku yang mana video ini mempunyai format 3gp. Aku suka sangat sebab ia boleh membantu aku merakam pelbagai aksi manusia di dalam kegelapan di taman-taman rekreasi terkemuka. Banyak koleksi yang aku ada. Anda mahu menonton video ini?

20 comments:

atle ♥ waT¡e said...

1st..ehmm..ni spesis bejage malam..pastu skodeng org..huhu..

Dato Paduka Masri said...

atie - hahahahahahahahaha....

haruan tasek said...

kaki skodeng ke nie??????? penat aje

Dato Paduka Masri said...

haruan - aku kelawar....

patungcendana said...

dracula ke?

||alis|| said...

salam ;)

bleh mintak keje part time kat JAIM ke JAIS kamu nih..

tangkap beruang kutub ker...
tangkap kambing gurun ker...


;P

Dato Paduka Masri said...

ma.patung - kelawar yang bernama ben. Benjamin.


alis - mana boleh saya hanya binatang di beri nama kelawar...

+h.a.z.e.r.i.n+ said...

hahahahha. rupanya ni semua keja ko ye, masri

Dato Paduka Masri said...

hazerin - hahahahahahhahaa.... ko muncul juga ya hazerin....

ayampinko said...

aku tak paham..hei kene jugak nko ni kang..err aper lagi aku dah on bluetot dah nie..pas-pas r..

patungcendana said...

benjamin...menariknya nama kelawar... :-)

Dato Paduka Masri said...

ayam - hahahahaha.... ingt pree ke...


ma.patung - mesti la.... hehehehehe

Pije. said...

si kelawar.
sampaikan salam aku pada abgmu.
kata dia sgt kacak dan bergaya.
eh?
si Batman bukan abg kamu ke?
ahahha.

The Exquisite Instigator said...

haha. xmo. wt tmbh dose je mnonton. eln r klu diorg de wt syrhn agame ke... hahaha

SOFINAH LAMUDIN said...

http://bekaspelajarsmklajau.blogspot.com/

SOFINAH LAMUDIN said...

http://bekaspelajarsmklajau.blogspot.com/

j4l4k said...

But I'm a creep,
I'm a weirdo
What the hell am I doin here?
I don't belong here...

sutera putih said...

hahahaha,,,

giler klawar suka skodeng,,,

slamat skodeng lah yer klawar skodeng sdunia,,,

;p

Dato Paduka Masri said...

pije - batman tu jadian... mcm dracula...




the exquisite - hahahahahaha... apa boleh buat...





sofinah - ok...




j4l4k - hahahahahahahahaha....






sutera putih - skodeng kan best....

ayampinko said...

la bayar ker..
nko kira jerla..masuk buku..