Shaolin VS Witch

Baru-baru ni aku berkesempatan menonton 2 filem luar negara. Jadi aku bandingkan kedua-dua filem ini. Filem pertama adalah filem 'season of the Witch'. Buatan barat la ni kalau sudah pelakon pun brother Nicholas Cage. Cerita ni memang nampak karut sikit tapi cerita ni banyak juga berkaitan agama. Cerita yang berkaitan dengan perang salib dan pemerintahan gereja yang di tentang oleh rakyat.

Cerita kedua adalah Shaolin. Cerita cina. Cerita pemerintahan di negara China suatu masa dahulu. Ni sangat best dengan effect dorang. Tambah pula cenimatic tone yang mereka gunakan membuatkan aku kagum dengan pembikin filem asia. Kalau nak cakap jalan cerita aku rasa cerita Shaolin ni lagi baik daripada cerita 'Season of the witch'.

4.5 bintang untuk Shaolin.

3 comments:

Puan Capa said...

bila cakap pasal shaolin...teringat kepala botak dia

aleen aiden said...

aku tengok green hornet petang smalam.heh~

vidadarisakura said...

tidurrrrrrrr