Kenangan itu datang bila lagu itu berkumandang sambil kita memandu kereta

Penah tak korang rasa macam tu....???

Dengar satu lagu nostalgia, masa tu tengah drive kete... Then teringat plak ngan kenangan masa korang kecil... Seyes aku salu macam tu...

Aku salu terimbas kembali kenangan masa aku kecik-kecik dulu... Masa tu aku baru darjah 1 dan 2... Dalam tahun 90an la gitu.... Dan masa tu lagu paling top lagu-lagu yang bergenrekan dangdut... Layan gila... Banyak kaset ayeh aku beli.... Salu kitaorang dengar kalau gi mana-mana.... Masa tu aku rasa aku ada keluarga...

Sekarang.....

Semua dah takde lagi...

Ayah n mak dah cerai... No more feel macam tu... No more....

Aku salu teringat bila aku dengar lagu dalam keta aku... Ada keset dangdut... Ntah dari mana datang keset tu....

*miss my family.......

6 comments:

pemikir lapuk said...

memang betul dato ckp..aku skong 100%...lagu memang kuat dgn khidupan dan kenangan

miezi said...

selalu je rasa camni..erk.nostalgic. pastu kang tak pasal2 jadi "down". Erk

Dato Paduka Masri said...

seyes.... u all true.....

one love said...

hehehe
i love driving sambil dengar lagu :)

i mean, its the bestest part of my day other than jumpa all my beloveds!

and songs do bring back memories.
walau perit atau pedih, tetap hepi sebab ianya kenangan jugak :)

Dato Paduka Masri said...

hm... yes... its true nurul...

pink_butterfly said...

yaa...aku pn stuju..klu dgr lagu2 yg slalu ddgr time dlu2, nostalgia tu msti dtg balik...

sama ada knangan buruk atau baik, kedua2nya bharga...