Fenomena luar biasa....

Bila dah siap dengan sut kerja aku aku pun pegi ke ofis... Tapi sebelum tu aku nak breakfast jap... So kuar dari simpang rumah aku tu dah jumpe jusco bukit tinggi klang.... Agak besar jusco ni... Tak macam jusco yang lain.. Ni jusco yang lain dari yang lain...

Bila aku tengok je pagi tadi kat jusco ni lain... Tak penah macam ni sebelum ni... Tak penah... Seawal 730 orang dah ramai dah.... Kat carpark pun dah penuh... Aku biar je la... Kot-kot ada perubahan kot.... Then aku menuju kedai mamak fav aku tu...

Sampai je kat sana pun penuh orang gak... Aku lepak duduk dan pesan la makanan... dalam 15 minit dah sampai makanan aku... Mamak tu pun dah busy gila dah melayan tetamu dia... Luar biasa ni... Salu die ajak aku borak sambil tengok cite tamil.... hm.....

Aku pun mengalihkan pemandangan aku kat jusco yang aku sebut tadi.... Aku tengok memang ada sesuatu ni... Sebab belum buka lagi kedai dah ade orang baris kat depan jusco tu... Nape ni...????? Tanya punya tanya rupanya ade sale... Tapi tuk jusco card punya orang je... Tu yang aku agak rasa lain tu... Tak penah plak macam ni...

Oleh kerana fenomena luar biasa ni juga jalan kat tempat aku ni jam.... Memang aku tabik kat korang la... Korang memang pembeli yang true la.... Jam.... Jam.... Jam...... Jam........

4 comments:

pjoe said...

ni time raya haji ke?
orang dapat bonus kot

Dato Paduka Masri said...

xde kot.... j card punye hal la...

one love said...

gila kan?

i mean, pembeli2 tegar nih! ish... i mean, its cool tapi kalau dah teruja sangat... i dun know... masing2 punya citarasa kan?
heheh

Dato Paduka Masri said...

tu la... dah sampai i pun susah nak parking kat ofis.... apahal.... buat i panas seram2 je....