Kenapa Link Kau Tukar

Aku saja tukar link sebab kadang-kadang aku heran. Aku heran aku tulis kat header aku catatanseorangkontraktor, tapi......(sila baca dengan panjang bagi menyedapkan bunyi tapi itu) bawah header aku tu aku letak "seorangpekerjayangbekerjabersamakontraktor" lebih kurang la bunyi macam tu. Lagi pelik bila nama pena aku di letakan dengan nama dato' paduka. Hairankan ada ke dato keje ngan kontraktor lagi. Dato yang menjual lesen kontraktornya adalah. Ali baba katakan. Nak cepat kaya. "Sape yang tak nak duit. Tak nak kaya...?" begitu lah bunyi dialog mustapha kamal dalam cerita drama melayu tv2 semalam (jumaat) aku tengok.

Adakah kamu faham apa yang aku maksudkan dengan soalan kenapa aku tukar link. Korang faham kan. Kalau tidak faham biar aku terangkan lagi. Sebabnya aku rasa nama tu tak sesuai ngan aku. Mungkin suatu hari nanti baru aku sesuai pakai nama tu. Tapi bukan setakat nama tu la. Aku nak ada tan sri ke. Gila pangkat tak aku. Kan......??

Melaka. Ya sekarang aku dah bekerja di Melaka. Dua minggu baru aku balik semula ke Klang. Ada kerja ingin di selesaikan di sana. Kerja ofis. Becerita tentang kerja aku di site. Site aku kerja sebagai surveyor. Buat "peg". Jalan sana jalan sini. Cari orang tu sign sana. Sign sini. Sampai 'nya' aku pun aku dah tak telayan. Maaf je la yang dapat aku katakan. Sebab aku dah banyak tanggungjawab bila aku keje site. Maklum la anak sulung.


7 comments:

vidadarisakura said...

buat peg tu buat pig?

wah best gilak!
kakakakakaa

Yern Ain said...

patutla pn.
heran ni link ko undetected.

eh, hai om.

hahaha.

ingt sy prnh berbaik ht x pgl ko om?
gagaga.

♥ cik intanurulfateha ♥ said...

.surveyor?
.keje ngan LS mne?
.ade keje kusung x?
.ngeee~
.kite amek cos sc geomatic dlu ;)

patungcendana said...

apa ada pada nama....

nothing...

everything....

StingRay said...

pegi sana sini mintak sain?



heh...macam tugas aku masa jadi pengawas kat sekolah rendah dulu ja...nak meeting ja...jenuh kutip sain.

~d!b@~ said...

insyaAllah akak doakan 1 hari nanti dapat la pangkat Tan Sri Masri fuyyohhh rhyme tuh! haha!

eh, amin amin!! ;)

ayampinko said...

hem..elok la tu nko tukar..tak la owang slah sangka(aku la tu)..wei blek cni call aku kiter lepak..