Cakap Biar Betul, Bukan Main Sembur Saja

Aku baru teringat mula-mula sekali aku kerja di tempat kerja sekarang ni.

Oleh sebab aku baru di tempat ni jadi aku pun tanya superior aku macam mana format dan 'presentation' yang biasa dia gunakan untuk buat 'claim'. Dia bagi aku 'soft copy' dan terangkan kepada aku. Dia cakap"tapi tidak semestinya kau follow yang ni. Buat sendiri pun boleh."

Aku 'follow' sajalah apa yang kena bagi tu, takkan nak ubah-ubah pula kalau semua sudah biasa dengan apa yang dorang sudah biasa.

Satu hari tu entah apa angin superior aku marah-marah dan buat muka. Kemudian dia marah dengan aku dan cakap aku punya presentation untuk claim sangat buruk. Aku hairan kenapa pula macam tu sekali dia cakap. Sedangkan aku langsung tidak mengubah apa-apa. Agak-agak la kalau nak tegur. Orang cakap "cakap siang pandang-pandang, cakap smalam dengar-dengar". Betul ke?

1 comment:

vidadarisakura said...

kau rrrrudah seja dia.