aku dan pekerjaan ku...

aku penat....

itu lah yang ingin aku nyatakan pada hari ini... aku penat dengan kerja ku... rs mcm mau brenti je... but... what i can do... 1 year experience is not enough tuk aku cari keje kat tmpt len...

sabar je la... hari2 mcm ni... bos surh aku keje sorang2 dgn keadaan yg sukar untuk aku kendali kan sendirian... hm... mcm hri ni la... aku lg bz... masa tu jg bos aku menambah kesibukan ku.. pergh... mmg masa tu aku rasa nak bhenti... lpas tu siap dengan masalah dekat site... tambah lg masalah dengan plant concrete... blackout... apa kes ni...??? mcm mana aku nak order concrete...???

nasib baik aku punya pkeje ni ok... kalau kat sini panggil dorg flores.... klu kat sabah panggil dorang timur... hehehe... asyik2 pagil aku "hey abang... ini mcm mana???" dengan intonasi ketimuran/kefloresan nya... hehehee..... aku sabar je lah... dah la dorang tu tua dari aku... aku nak buat mcm mana... hehehe... tp aku suke klu dorg pgil aku bos.... hehehe... terasa besar beb... hehehehe... terasa aku mmg jd bos.... padahal ade lg bos aku... hehehe... best ar... tu yang buat aku mcm xnak behenti keje tu... hahahaha....

lagi satu yg best keje aku ni... masa yang fleksibel... hahaha.... suke2 hati pegi makan, suke2 hati datang lambat, suke2 hati blik awal.... tapi cuti payah ckit ar... ada cuti pun ahad... kdg2 public holiday pun bekeje tau.... hehehe... tu yg payah nak di tunaikan tu.. hehehe... xpe yg penting masa keje aku fleksibel... hahahaha... xde org nak marah...

dalam byk2 bangsa indon pekeje yg ok ialah org2 lombok n jawa... dorang mmg best... best gile... dengar cakap... jrang melawan... suke borak ttg dorang pye adat n kehidupan... hehehe... tapi ble dah stat becerita dah payah dah nak stop kan dorng.... panjang je cerite... aku plak khayal dengar cerite dorang... pergh... layan dowh... hehehe... siap cite pasal mcm mana dorang becinta... zaman kanak2 dorang... hehehe... yg best klu dengar keadaan kg dorng... hehehe.... mmg miskin sngt klu yg dah duk kat pedalamn tu... hehehe... serius... tu la sampai datng kat malaysia ni... cr2 keje....

itu lah karenah2 yg salu aku tempuhi dalm pekerjaan ku... ni bru pekeje aku... blm lg org2 atas lg... sebagai contoh engineer kat tempat aku ni semuanya bikin panas beb... serius aku ckp... xdapat marah org tu org ni jd mangsa... tension sikit cr org len nak lpaskan tension dorg... hehehe... antara salah sorng nye aku la... aku xde slh aku duk diam2 aku plak yg jd mangsa... tu yg aku rs mcm nak bg je sepam dua kat dorng tu... pergh... nsb bek aku ni sbr ckit... klu tak dah lama aku amuk kt dorg2 ni... xpe biarkan dulu... tgu aku dah nak meletup... bru dorang tau... spae aku.... hahahaha... aku buat counter attack kat dorng bru dorg tau sape aku... tgk la nti.... siap korang eyh... hahahahaha....

sedar tak sedar dh nak dekat setahun aku keje kat sini... hehehe... dr tanah lapang smpai ade bbrpa lot bgunan yg di hiasi dengan lanskap yg menarik serta infrastuktur yg terlukis dlm plan... ni la org kate dr kertas menjadi reality... hahaha... k la... ni je la yg aku ingin taipkan pada kali ini.... harap korang baca la eyh... best ke tak best ke korang tggal kan commet kat aku agar dapat d perbaiki lg.... bak kata pepatah:

" saya budak bru belajar kalau salah tlg tunjukan"

1 comment:

PK said...

Woha! mata mu merah ditumbuk timur.