Komen Jurulatih Malaysia

Ini adalah komen dari jurulatih malaysia. Di petik dari laman web rasmi FAM.
 

"Saya tak tahu apa terjadi malam ini terutama bahagian pertahanan. Kami beri gol-gol mudah. Tiga atau empat gol boleh dianggap gol mudah dan semuanya membawa kepada kemusnahan kepada pasukan kami.

Persoalannya - Kenapa pula boleh cakap begitu sedangkan kau adalah jurulatih. Jadi profesional sikit lah.
 

 "UAE juga mempamerkan persembahan cukup baik terutama Omar Abdulrahman (pemain No 10), seorang pemain cukup hebat dan dia ternyata 'membunuh' setiap pemain kami.

Persoalannya - UAE memang hebat. Jadi kau berhadapan dengan orang hebat tapi persediaan kau macam lawan team tempatan sahaja.

 "Saya tak jangka boleh kena sampai 10 gol. Memang saya tahu bukan mudah nak menang di sini dan sebab itulah saya letak sasaran mahu seri. Tapi dengan cara UAE bermain dan pemain kami pula saya tak tahu apa jadi kepada mereka, segalanya musnah.

Persoalannya - Target seri? Tapi percaturan bukan menunjukkan kita go for seri. Then salahkan pemain. Sekali lagi. Jadi professional la.

 "Seperti yang saya katakan, persiapan kami hanya tiga ke empat hari. Bukan mudah nak main macam UAE yang saya katakan mereka pasukan terbaik di Asia. Pemain kami pula keletihan mengharungi jadual padat liga dan sebab itu mereka tak dapat menyaingi tempo permainan UAE.

Persoalannya - 2 3 hari? Ya meh 2 3 hari. Adui. Jawab betul-betul la.  

 "(Ditanya adakah dirinya akan meletak jawatan) Saya tak tahu tetapi mungkin juga. Apa pun tunggu dan lihat dalam tempoh dua atau tiga hari ini."

Persoalannya - Cakap biar tegas la. Buat keputusan yang pro sikit. Ini mau tunggu lagi 2 3 hari ka?

No comments: